Vad är inre kroppsmedvetenhet? – Fördelar och tekniker

Om författare

Gabi Gal är medium, doktor i holistisk medicin, har kanaliserat +44 böcker inom personlig utveckling, healing, läkning inom relationer, varit aktiv på sociala medier och spridit olika budskap till människor i världen samt hållit kurser inom energi fysiologi, sound healing, grundare i MedialVagledning.nu

Vad är inre kroppsmedvetenhet? – Fördelar och tekniker

Inre kroppsmedvetenhet är när du blir medveten om betydelsen av de signaler som din kropp skickar ut. Våra kroppar skickar ut olika signaler, som smärta och olika känslor för att låta oss uppfatta och förstå vår miljö och vår mänskliga upplevelse. Dessa signaler kan också översättas till ordet intuition. Därför är ett annat sätt att säga “kroppsmedvetenhet” “kroppsintuition”.

Kroppsmedvetenhet eller “kroppsintuition”, som jag föredrar att säga, kan noteras av det ökade medvetandet och uppfattningen av fysiska impulser i din kropp. 

Dessa impulser kan komma från fysiska, metaboliska signaler, som resultatet av kommunikation mellan dina celler, smälta ner mat, absorbera näringsämnen och omvandla dem till något mer påtagligt för våra egna kroppsfunktioner, såsom (glykoproteiner), sortera ut och lagra fett och glukos, och separerar syre- och vätemolekyler från vatten, luft och mat, återvinner dem i blodet och cellerna för deras normala funktion.

Med andra ord, fysisk medvetenhet om vad din kropp behöver eller sin egen energi omvandlingsprocess sker genom olika känslor och till och med översatt till smärta. 

Om du istället tar droger för att lindra signalerna, kommer du att maskera de underliggande behoven hos din egen kropp och minska din kroppsmedvetenhet. Du kommer istället att undertrycka din kroppsintuition och skapa ännu mer obalans i dina fysiska processer.

Mat och fysisk materia som krävs för balanserade metaboliska processer, bibehållande av kroppshomeostasen, är bara en liten del av den inre kroppens medvetenhet. Det kan finnas andra komponenter som kan skicka ut signaler som transporterar information från ett lager av vårt medvetande till ett annat.

Detta händer eftersom information kan absorberas av mat, vatten och luft, men det kan också absorberas genom våra ögon (vad vi ser), våra öron (vad vi hör), vår näsa (vad vi luktar eller känner) och till och med vår berör (upplever något). 

Allt överför information till vårt energisystem, våra kroppar. Att förstå dessa informationsvägar och samla kunskap om dessa olika kommunikationsprocesser gör att du kan öka din medvetenhet om din egen livsresa och få mer kontroll över ditt liv.

-Hur kontrollerar du energi i kroppen?

För att kontrollera energin i din kropp är det viktigt att vara medveten om att allt du kommer i kontakt med är information. Allt inom dig själv och omkring dig själv utgör en informationskälla som kan överföras till olika platser i det fysiska området. 

När du äter något sätter du in information (mat), som är fast och går ner till mag-tarmkanalen. Från det ögonblick att du luktar på maten absorberar du redan informationen genom lukten och din kropp känner redan om det är en god mat för din kropp.

Har du tappat denna medfödda känsla, som de flesta har gjort under alla åldrar då de lärde sig att de borde äta vad de får serverat, då har du tappat en första kontakt med din kropps inre medvetenhet, din intuition.

Ditt saliv förbereder och smälter ner några av matmolekylerna. När du sväljer mat finns det en klämmande motorisk process i halsen som hjälper till att känna och extrahera matinformation, vilket hjälper till att ordna eller krossa så att det når magen – och blir en energisoppa.

I energisoppan gör det största arbetet inom fysiska kroppar, för att sortera matinformation, bryta ner några molekyler eller skicka dem vidare i matsmältningsprocessen. ‘

Olika hormoner skickas från olika delar av mag-tarmkanalen för att arbeta direkt med specifik information som erhålls från maten och placera allt på rätt plats i våra kroppar.

Information som inte tjänar dig kan uteslutas av urinvägarna eller tjocktarmen.

All denna process händer inte bara med mat utan också med luften du andas, de förhållanden du får, de saker du läser eller ser, de människor du relaterar, kläderna du bär, ytan du sitter, tankarna att du tänker och allt du gör.

Det är viktigt är att förstå att allt du kommer i kontakt med förmedlar information; och den informationen finns eftersom det finns en specifik energikonfiguration av vad du har stött på.

Information kan sedan översättas till kunskap om den har en funktion för dig. Och kunskap kan översättas till visdom när du har behärskat dess funktion och tillämpning, så att du sedan kan styra energier (information) som kommer till dig och vara alkemisten i ditt eget liv. 

Som en konsekvens kan du också kontrollera energier i din kropp eftersom du har bemästrat den enklaste energimedvetenheten på denna planet och förstått hur allt fungerar på kvantnivå – och att du inte skiljer dig från vad som finns.

-Hur känner du energi som rör sig i kroppen?

Energi kan bara röra sig i din kropp pga. tidsaspekten på jorden. Om det inte finns någon tidskomponent rör sig ingenting på detta fysiska plan. Om du placerar ditt medvetande på en framtida händelse och samtidigt händer något just nu före dig, kommer din energiuppfattning inte att vara densamma med den upplevelse du har framför dig.

Detta händer för att du kommer att projicera ditt medvetande till en framtida händelse. Men om du befinner dig i det nuvarande ögonblicket kommer du att märka energin innan och inom dig med lätthet. 

När du är synkroniserad med rotation av planeten Jorden, rörelserna i naturen, vinden, dagens och nattens cykler i naturen dina egna metaboliska processer och hjärtslag och din andningsrytmiska process.

Din andning kan förstås som en konsekvens av den energirörelse som inte bara finns inom dig själv utan också i naturen. På samma sätt kan ditt hjärtslag också översättas som naturens rytmiska processer som skapar större medvetenhet genom informationsutbyte, transformation och rörelse.

Att känna energin som rör sig i din kropp blir då en enkel process, när du ansluter dig till naturens krafter, genom rörelse av din andedräkt och hjärtslag.

Att lyssna på ditt hjärtslag eller din andedräkt kan vara en bra start att ansluta till ditt eget energisystem och dess rörelse.

-Hur blir du mer energimedveten?

Du kan bli medveten om energi genom att utvidga ditt eget medvetande till att uppfatta sig själv. Ju mer du uppfattar och förstår om dig själv, desto mer kan du börja bli medveten om din egen energi. 

När du börjar förstå djupare om dig själv, din egen roll på denna planet, din funktion, hur du skapar tillsammans med andra, gränserna mellan dig och en annan, vem du verkligen är, börjar du vara i harmoni med dig själv och uppnå en salighet.

I detta tillstånd kan du hålla kontakten med det nuvarande ögonblicket och notera energier som kan passera genom ditt sinne eller din medvetenhetsram samt vad som kan komma eller vad som har passerat. Du kan börja identifiera andra energier som kan komma till dig från andra dimensioner och du kan också förbättra din känslighet.

Med en större känslighet kanske du vill lära dig om nya typer av energier som du kan ha kontakt med som du inte har tidigare. Helt plötsligt kanske du vill utforska andra energier som kommer bortom din kropp, dina känslor, tankar och andliga energier. Därifrån kanske du vill gå högre på din resa av självmedvetenhet och notera från de minsta komponenterna i existensen till de största.

-3 inre kroppsmedvetenhetstekniker

Här är några inre kroppsmedvetenhetstekniker som du kan försöka utvidga ditt medvetande:

1. Håll dig i nuet

2. Lyssna på ditt hjärtslag

3. Lyssna på dina naturliga andningsrytmer

-Vad är fördelarna med inre kroppsmedvetenhet

Inre kroppsmedvetenhet kan hjälpa dig med bättre hälsa, bättre relationer, större harmoni, göra bättre val även i ditt företag eller din karriär. Du kan uppnå bättre hälsa och balans genom att förstå din egen kroppsintuition, dess signaler som har glömts bort, missbrukats eller korsats under många år eller till och med livstider. 

Du kan förstå konsekvenserna av dina handlingar och lyssna på för att göra bättre val i ditt liv genom att förstå energins värld. Du kan skapa bättre relationer genom att veta hur, när och om du vill interagera med olika människor, resultatet av interaktioner, de typer av upplevelser som du vill erbjuda ditt liv och bli alkemisten i ditt eget liv.

Inre kroppsmedvetenhet ger dig frihet och empowerment, att kunna leva det liv som var tänkt för dig att leva utan stress, lidande och utmaningar som du kanske har hittat i ditt liv tidigare.

Läs mer om vårt arbete och ring oss

Kika in på vår shop och mottagning här

About

Lorem ipsum dolor sit amet, consec tetur adipiscing elit. Maecenas odio lacus, dignissim sollicitudin finibus commodo, rhoncus et ante.

Categories

Tags

There’s no content to show here yet.

× How can I help you?